Seværdigheder i Malaga

Vi giver dig de 10 bedste seværdigheder i Malaga
Hvad skal man se i Malaga

Malaga er beliggende på Solkysten i det sydlige Spanien og har godt 600.000 indbyggere. Der er masser at se og gøre i byen, Vi giver dig de 10 bedste seværdigheder i Malaga.

Malaga går tilbage til 800 f.Kr. og er igennem årene blevet præget af både Grækerne, Romerne og de arabiske maurer og det bærer byen præg af den dag i dag. Byen er i manges øjne en del overset, da mange turister vælger at tilbringe deres ferie i byerne omkring Malaga.

Men den indeholder alt hvad du behøver til en perfekt ferie, da den ligger et strategisk godt sted. Her er masser af kulturelle indslag, storby, strande, bjerge og så er der kun 100 km til Sierra Nevada, hvor du kan stå på ski. Eller hvad med en tur til Granada og se den verdensberømte borg Alhambra som kun er en times kørsel i bil.

Malaga bugner af små barer og restauranter hvor det er muligt at nyde forskellige former for tapas og en god vin. Vi anbefaler varmt byen til en perfekt oplevelse.

Her er vores top 10 liste over de bedste seværdigheder i Malaga

Alcazaba Fortet

Alcazaba er en maurisk borg som er beliggende i Malaga centrum. Den er opført i det 8. århundrede. Borgen ligger højt med en fantastisk udsigt over byen og havnen og er stadig godt velbevaret. Inde i borgen finder man små passager og gange som leder en til toppen med den dejlige udsigt.

Der er ligeledes forskellige frugttræer og små charmerende springvand som er med til at give et godt indtryk af fordoms tid. Der er i dag to indgange til borgen – den ene er med elevator og den anden er med indgang fra ruinerne af det romerske teater.

Malaga Katedral

“La Manquita” betyder den enarmede og dette kaldes Malaga katedral. Grunden til dette navn er at den aldrig er færdigbygget – den mangler stadig et tårn.

Man startede med at bygge katedralen i det 16. århundrede og mangler altså stadig at fuldfører det ene tårn. Der er dog ingen planer herom – nu er det blevet katedralens kendetegn. Katedralen er storslået og meget flot dekoreret. Den er beliggende i midten af byen og er bestemt et besøg værd.

Malaga´s strande

Ligesom Malaga tilbyder en masse forskellige kulturelle ting og seværdigheder – ja så tilbyder den også 320 solskinsdage om året. Det giver rig mulighed for komme til stranden og også her har byen masser at tilbyde.

Få minutters gang fra centrum findes der dejlige strande. Her er der mulighed for at solbade og nyde forskellige former for aktivitet. Ligeledes er der mange strand barer hvor der kan nydes en kold øl og et stort udvalg af forskellige fiskeretter.

Påskeugen i Malaga

I Andalusien fejre man påsken på behørig vis og Malaga er ingen undtagelse. Vi kender selv påsken – men her er der tradition for at markere det på en noget anden måde end vi kender det fra Nord Europa. Påskeugen starter Palmesøndag og slutter påske søndag.

Begivenheden bliver fejret ved at man bærer religiøse ikoner gennem byens gader for at dramatisere Jesu’ korsfæstelse. Man ser hundrede af mænd, i højtidelig og angerfuld stemning, bærende på store tunge imponerende troner i prosessioner. Mændene er typisk klædt i forskellige prangende dragter og nogle er barfodede for at symbolisere Jesu’ smerte. Denne imponerende tradition skal opleves på tætteste hold og der er ingen anden by som Malaga til dette.

Pablo Picasso

”Casa Natal de Picasso” er Picassos fødested og den berømte kunstner blev født i Malaga i 1881. Det er beliggende på Plaza de la Merced i centrum af byen.

Huset er i dag museum som indeholder nogle af Picassos personlige ejendele og enkelte af hans kunstværker. Ved siden af hans fødested ligger hans andet hjem, hvor han boede fra han var 2 år – dette er i dag privat og ikke tilgængeligt for offentligheden.

Malaga Byfest

I August måned afholdes der hvert år Feria i Malaga. Dette kender vi som byfest. Byfesten foregår i Malaga centrum og på Feria-pladsen tæt på centrum. I centrum er der forskellige arrangementer, såsom musik, flamenco og en stor fest. Byfesten er en oplevelse og i gaderne ser man folk i de traditionelle spanske dragter, dansende og syngende.

Over alt i byen er der liv og glade dage – man bliver grebet af stemningen og lever sig ind i denne fantastiske fest. Der serveres den lokale vin og der er rig mulighed for at afprøve Spaniens nationalret ”Tapas”. På feria pladsen lidt uden for centrum er der traditionelt et stort tivoli og masser af telte med mulighed for dans, spisning og hvad der ellers hører sig til.

Plaza De La Merced

Pladsen er beliggende ved siden af Picassos fødested og det siges at det var her den berømte kunster lavede sine første tegninger i sandet. I dag er der liv på pladsen og der findes adskillige gode spisesteder og barer. Pladsen er ligeledes centrum for mange sprogskoler – så hvis man er i byen for at lærer spansk er dette stedet og her samles især mange udlændinge.

Pablo Picasso Museum

Museet ligger ganske tæt på hans fødested og er i da en af Malaga mest besøgte turist attraktioner. Museet indeholder 155 af Picassos værker – malerier, tegninger, keramik og skulpturer. Alle værker er doneret af Christine and Bernard Ruiz-Picasso som er kunstnerens svigerdatter og barnebarn. Museet er unikt og meget spændende og der findes værker fra hele Picassos liv.

Plaza De La Constitucion

Pladsen er Malaga midtpunkt og på en måde har den forbindelse til alle seværdighederne. Det er også her at folk mødes for at fejre nytåret og ligeledes er pladsen centrum for den årlige byfest, påskeuge og mange andre officielle begivenheder.

I forlængelse af pladsen ligger Calle Larios som er byens gågade – her findes mange forskellige butikker og gaden summer normalt af liv med mennesker og diverse gøglere og spillemænd. I sidegaderne til Calle Larios findes der adskillige gode spisesteder.

Castillo de Gibralfaro

Beliggende ved siden af Alcazaba – dog en anelse højere ligger denne borg. Den er opført i det 14. århundrede og er den dag i dag stadig godt bevaret. Her er der mulighed for at gå en tur i dejlige omgivelser og med en fantastisk udsigt til blandt andet Malaga tyrefægter arena – faktisk kan man se direkte ned i arenaen. Man kan enten køre i bil op til borgen eller man kan vælge den flotte gåtur fra byen hvis man er i nogenlunde god form.
Malaga Office
Calle Cortina del Muelle 3, 2B
29015 Malaga
Nerja Office
Calle Prol. Hernando de 
Carabeo 2 29780 Nerja
Subscription Form
7 days a week, 9am - 5:30pm
© Solaga Holidays SL 2023
Review Widget